Tråkigt väder

Idag tänkte jag göra klart altanen men att stå ute och såga i det blöta vädret kändes inte som en höjdare. Får bli massa tvätt och städning istället. Hade varit så skönt att kunna plocka ihop på altanen och ställa undan verktygen därifrån. Då kan man sätta sig i lugn och ro under tiden man grillar eller bara ta en fika utan att tänka jobb hela tiden. Samtidigt har jag lite att måla men det blir nog inte förrän imorgon eller ikväll. Tror inte det kommer locka att åka till sälen två gånger idag om jag har annat att göra under tiden. Moa ska till tandläkaren idag så vi får nog ta det då. Kan däremot eventuellt bli en tur till återvinningen med lite glas och tidningar. Skönt att ha fått ordning på bilen igen. Lite låst blir man med bara en bil. Nej nu ska barnen upp och till skolan.

Badat

Vi skulle egentligen åkt och tältat men vädret såg så tråkigt ut att vi stannade hemma. Det blev en tur till Malung och bada i badhuset så barnen fick träna på att simma. Vi får nog åka dit fler gånger som det såg ut. Eric hoppar från trampolinen utan problem men simmar inte gärna någon längre sträcka. Moa simmar på när hon bara kommer igång men hoppar inte gärna på djupt vatten. Träna träna träna är det som gäller.

Sen åkte vi till mamma och åt då Moa hade det som önskemål. Hon blev kvar över natten tillsammans med kusinen så hon har det nog bra. Vi andra åkte hem och skruvade lite mer räcke till altanen. Ska bli skönt när det blir klart så man kan sätta lite mer blommor och möblera klart. Gjorde fint på trappan med blommor och lampor igår. Måste titta ikväll innan jag går och lägger mig. Efter trerätters ligger vi nu i soffan och myser. Älskar verkligen våran underbara gasolgrill som vi använder så fort vi kan. Hoppas på en fantastisk sommar för mycket trevliga stunder.

Värdelös... nej arbetslös förstås.

Jag vill inte vara arbetslös det ligger inte i min natur. Rastlös och apatisk på samma gång vilket blir en mycket dålig kombination. Jag hoppas att det snart blir ändring på det. Men nu ser jag fram emot helgen då vi förhoppningsvis ska ut och tälta. Trangia köket ska få följa med och det blir kul att få användning för sakerna man har. Mera städning nu så blir det nog skruvning efter lunch.

Trött, tröttare tröttast.

Jag är så trött att jag vet inte vad som har flugit i mig. Tycker ändå att vi går och lägger oss i tid men jag är helt död på morgonen. Kanske för lite träning men jag tycker att jag försöker iaf. Ja det blir säkert bättre snart annars får jag hitta på något. Igår handlades det en sovsäck och ett liggunderlag så vi kan ut och sova i tält när det regnar lite mindre. ;-) Ska bli häftigt att ut och klättra på dagarna och sova tält på nätterna. Ska se om datorn har lugnat ner sig så jag kan lägga in lite bilder under dagen. Vi får se. Nu blir det en härlig kopp te.

Plantering

Idag kommer Moa hem från skolan och hittar fröpåsarna vi handlade igår. Detta innebär att jag tydligen måste ut i det tråkiga vädret och plantera. Jaja sen blir det att montera ner en klättervägg och titta vart vi kan montera upp den igen. :-)

Altanbygge

Jag började bygga en altan för några år sedan och nu snart är den äntligen färdig. Sedan Oskar hälsade på mig första gången har han tjatat om att det behövs ett räcke för annars kommer han ramla ner och dö. Jag tycker att han överdriver eftersom både jag och barnen har klarat oss. Nu har vi då äntligen satt upp halva räcket och sista stolpen plus att vi har riktat den ena plinten som hade kalvat. Vi jobbar på bra och snart kan alla som funderat andas ut då vi planerar att bli klara ganska snart.

Löpning

Nu måste jag ta tag i mig själv igen. Konditionen är ju inte den bästa och jag börjar känna mig obekväm igen. När man ställer frågan om det kanske smugit sig på något kilo och reaktionen blir, vill du ha ett ärligt svar, då kan man inte blunda längre. Lite svårt att ljuga efter en sådan kommentar. ;-) För någon dag sen tog jag en löprunda och jag har ju sprungit både längre och snabbare men bara att kämpa vidare från där jag står idag. Tror att det blir lagom att försöka ta sig till kläppen i tid till sambon slutar så kan vi åka direkt till byggen därifrån. Jag ska bli bättre, snabbare, snyggare(enligt mitt tycke av min egen kropp) och mer vältränad så jag orkar klättra bättre samt ta mig fram till klipporna utan att känna att jag kommer att dö. I höst ska jag slå min tid på tjejmilen och gärna med råge. Ses vi kanske där? Hoppas det. :-D

Predikstolen =)

I helgen som var så åkte vi ner till en klippa utanför Ludvika som heter Predikstolen. Vilken härlig tur det var. Vi packade sallader, kaffe, oboy och lite fikabröd och hämtade upp Jocke. Lite svårt att ta sig ner då vi inte visste vart man kunde fira ner sig. Föraren var ju inte den bästa vi sett om man säger så. 
 
Underbar utsikt var det från toppen.
 
Vi hade tyvärr glömt bort att ta kort under tiden vi klättrade men jag och barnen tog lite bilder medans vi väntade på Oskar och Jocke som klättrade lite mer. Barnen hittade massor med kottar och hade kottkrig vilket var väldigt underhållande att se på.
 
Kottkrig uppe på berget. Mina underbara små kottar. ;)
 
Mustachkampen är i full gång. =P
Dagens första led gav mig ett litet skärsår mitt i handen. Precis som det ska vara. :)
 
Ja vad kan man säga mer än att vi verkligen gillar klättring. 
 

Uteklättring eller som Eric säger bergsklättring

Jag har nu haft min utepremiär angående klättring och det var helt underbart. Vi hade strålande solsken och helt galet roligt hela dagen. När vi kom hem hade jag ont i hela kroppen men det är så det ska vara när man använder sig av hela kroppen på ett sätt man inte gjort innan.
 
Helt fantastiskt väder var det och en fin säkringsman hittade jag att ta kort på. :P
 
Denna led var tung men jag klarade den iaf. Jag är sjukt nöjd med min klättring fast jag helst hade varit proffs direkt. 
 
Vi har hunnit ut två gånger till och ena gången var vi ensamma med barnen och det var lite blåsigare men riktigt trevligt iaf. Barnen tyckte det var roligt, ja inte Moa som lyckades ramla innan skorna ens hade kommit på. Men hon provade trots en ond fot men vi ska hitta lite enklare klättring när hon är med.
 
En taggad Eric som knyter in sig.
En mindre taggad Moa med ond fot.
Eric var grym på det här. =)
Men han tog sig tid att posa för kameran iaf. ;)
Moa provade som sagt men det blev inte mycket mer än så.
Det är otroligt vackert att stå längst upp och blicka ut över vidderna.
Obligatorisk fikapaus i klättrandet.
O'boy är grejer det.
 
Ja så kan det se ut när man är ute och har skoj i naturen. Gårdagen blev det inga bilder och lika bra det för jag hade förmodligen tappat kameran i vattnet med min tur. 
 
Nu blir det en tur till arbetsförmedlingen som de så hjärtligt kräver av mig. Nästa gång kanske jag visar det underbara teverummet. ;)

RSS 2.0