Mossen <3

Nu är vi nere i stugan, myser och mår gott.
 
 
Måste ju varmköra lådbilen när den stod framme. =)
 
Lite dålig mottagning så det vill inte ladda upp fler bilder men gör fler försök under kvällen.
 

Usch och fy på mig...

Varför har jag inte skrivit på länge igen? Jo för det har krånglat med datorn och varit fullt upp med lite ledighet och besök samt andra åtaganden. Det har varit dansbandsvecka och vi fick besök av fina flickor som vi ser alltför sällan. Vi har sprungit buggruset och firat detta med utgång som var hur trevlig som helst och man träffade fler vänner man ser alldeles för sällan. Jag har hunnit med att nattvandra och fiskat upp Pepsiflaskor ur älven som vanligt. Detta år var det en skrattfest från början till slut och jag fick även Martin att tycka det var lite roligt.
 
Nu ska jag jobba och slita dessa dagar som är kvar men imorgon ska jag åka ner till Millesvik på lite välförtjänt semester i dagarna fyra. ;) Känns så konstigt när det är torsdag och mitt hjärta inte kommer hem men det ordnar sig för imorgon kommer jag till honom istället.
 
Vilken underbar soffa det där är. Ja det sitter ju underbara människor på den också. Lilla Saga vad du har varit liten. <3 Saknar er mina solstrålar <3
 
Nu ska jag ta och gå ut i solen en stund på min lediga tid. Kanske tittar in lite senare igen men som sagt vem vet vad som händer. =)

Ofrivilligt bloggstopp...

Tyvärr så har det varit dåligt med uppdateringar men det ska det bli ändring på nu. Datorn gjorde en "kritisk uppdatering" och sen dog den. Efter ett återupplivningsförsök hos min bästa datasupport så har jag fått tillbaka min kompis. =)
 
Vad har då hänt sedan sist? Ja barnen har varit på semester i Stockholm en vecka och vi hämtade hem dem igår. Två nöjda barn som hade suttit still i en buss i flera timmar så när vi var och handlade så var det spring i benen på dem. Väl hemma så blev det film och mys tills jag somnade.
 
På fredagen när jag kom hem från jobbet så hade mitt underbara hjärta fixat god mat och ordnat med bubbelbad. Riktigt mysigt var det och som kronan på verket så kom han med efterrätt som var gudomligt god. Sen var det massage och jag kände mig som en riktig drottning. <3
 
Lördagen provade vi på höghöjdsbanan vilket var hur kul som helst. Den vill man ju göra igen och gärna med ett gäng glada människor. Jag hade bara lite ljudeffekter för mig men annars gick det jättebra. Nu ska vi se om barnen vill vara med och prova.
 
 
Det är ju ganska maffigt när man kommer upp.
 
Moa fick tröjan som jag gjorde och det första hon säger är, wow mamma en hello kitty rosett. Det måste ju tas som ett bra betyg. =) Ska bara sätta på barnet rena byxor så ska det sagt fotas lite.
 
Idag är det väldigt varmt på jobbet och det ska bli skönt att få åka hem om två timmar. Imorgon är jag ju ledig och ska ut och nattvandra sen blir det att jobba onsdag och söndag. Enda veckan på hela sommaren som jag är ledig mer än två dagar. =)

Äntligen är tröjan klar. =D

Den här tröjan såg jag i Allt Om Handarbetes Sömnads Magasin som jag köpte i vintras. Jag tänkte att den såg häftig ut och inte så svår heller. När jag väl tog mig i kragen och började så blev allt runt mig kaos så jag fick lägga det på hyllan ett tag. Själva tröjan blev klar i början på april men det skulle sys en rosett också vilket verkade jättekrångligt i mitt huvud just då. Nu är rosetten klar och jag längtar tills Sessan kommer hem och provar den så jag får en livebild att lägga upp. Men självklart kan jag inte vänta nästan en vecka utan ni får se den utan barnet i.
Som sagt så vill jag gärna fota den på henne så den kommer till sin fulla rätt.
Snygg och enkel rosett som verkligen gör hela tröjan.
Dekorfåll på ärmslutet. Ja alla fållar har ju den och visst blev det läckert med kontrastfärgade sömmar.
 
Igår satt jag och läste vad man skulle hitta på för något nytt projekt och fastnade för en tetranessesär som den kallades på bloggen där jag såg den. http://kokalal.blogspot.se  Enkel men rolig och lite annorlunda så jag provade och resultatet är väl inte helt bra men för att vara första försöket så är jag lite nöjd.
Måste lära mig bättre med att sy i blixtlåset men som sagt prototyp.
Nästa gång ska det vara kraftigare tyg men den funkar att ha lite småplock i och roliga färger är alltid bra.
 
Det var ju den fina muggen också. Tro inte att jag har glömt den.
Som ni kanske ser är den inte slät utan bucklig och fin.
Älskar det lite gamla skavda utseendet. Den är helt underbar.
 

Regn och rusk.

Det bara regnar och regnar vilket gör att det är dåligt med folk på jobbet. Jag har sytt klart rosetten till Moas tröja så nu blir det att fästa den när jag kommer hem. Måste plocka fram virksakerna också som är enkelt att ta med på jobbet för att ta med symaskinen känns lite överdrivet. Men vem vet jag kanske ändrar mig.

Har tagit med mig en mugg till jobbet att dricka te ur. Den är jättefin och jag tänkte lägga upp en bild på den bara jag har tagit med kameran. Blev lunch på Bullans idag där bästa Ma alltid ser till att man har det bra. Inte behöver man tala om att paprika är farligt det fixar hon ändå. ;) Hon kikade ut för att kolla så jag inte skulle ta dagens för den innehöll mycket av den varan. <3 Tänk vilka bra människor man har i sin omgivning. <3

Nej nu ska jag ta och kika runt efter ett nytt projekt att ta itu med under lugna stunder på jobbet.

Tillbakablick på saker som jag gjort.

Tänkte jag skulle titta tillbaka på vad jag har hunnit med att göra för något på kreativa stunder.
 
Tygkorgar till smått och gott i härligt Ikeatyg.
Doftkuddar i sött gammelrosa tyg i linnestruktur.
Nyckelband till jobbnyckeln eftersom det inte fanns någon nyckelring.
Mössor kan man aldrig få för många av.
Ett pannband till bästa Sandra. <3
Smart present till tvillingar i lagom ålder.
Filt till min älskade syster. <3
Matchande kuddar till filten.
Byxor för första gången. Gick riktigt bra faktiskt.
Kudde och filt till Milla som fyllde år. =)
Dennis ettårspresent.
Hemlig present till Pia. Riktigt kul att skicka utan avsändare. ;)
Liten My fick kläder när hon föddes.
Det är ju bra när det står vad det är. =P
Härligt enkla kuddfodral.
Min fina symaskin som hjälper mig med mina projekt. =)
Första laddningen med trikåtyger.
Andra laddningen med lite velour också.
 
 
 

Världens bästa hjärta!

Igår var det ju som sagt ett hjärta med migrän som blev liggande ett par timmar. Själv beslutade jag mig för att försöka göra klart påbörjade projekt. Jag hade känningar bakom ögat redan på morgonen men lagom till att hjärtat vaknade ur sitt koma började det bli jobbigt. Huvudvärkstablett och akut matutryckning så blev det något bättre en stund. När vi kom hem igen hade rutan till dörren kommit så det var dags att sätta i den och byta lås. Den kraftasträngningen innebar att det blev störtdyk i sängen med dörren öppen och minialt med kläder på. Hjärtat hade lite svårt att slappna av och trodde det var riktigt dåligt med mig men jag är aldrig sjuk eller krasslig. Enligt mig själv iaf. Piggnade i efter ett tag och vi tog en tur till Ann-Marie för en kaffe och lite allmänt prat. Sen var det dags för rond tre, jobbigt att andas och kändes som om man var en geleklump som inte hade någon styrsel. Älskade hjärtat blev orolig och började kolla puls och grejer men då sa jag att jag visst levde och sen gick det bra. Nu mår jag bra igen men det är tungt i luften på jobbet men med dörrarna öppna så luftar det lite iaf. 
 
Imorgon är det dagen D för de små som tydligen inte är så små längre. Bussen går från Malung 11:30 och det är en tid de inte kommer missa. Hoppas att det löser sig med hemresa för dem också för jag skulle tydligen jobba i serveringen mellan 00-01 på lördagkväll och ska man då upp för att åka fram och tillbaka till Stockholm dagen efter så blir det lite tungt. Jaja det löser sig på något vis. I värsta fall får jag se om det går att åka tidigare på lördagen eller så.
 
Nej nu ska jag läsa lite i min ensamhet... ;) Har jag tur kommer det någon och hälsar på.
 
 
 
 

Migrän!!!

Igår var det styrelsemöte för Vuxna På Grönland så jag var ner till Malung en sväng. Vi tyckte det var så skönt väder att vi satt ute och hade mötet, mycket trevligt måste jag säga. Synd är ju att det är så svårt att få tag på vuxna som vill nattvandra och stötta våra ungdomar. Allt som behövs är ju att gå runt och prata med ungdomarna lite en kväll och se till att inget tokigt händer. Skulle fler ställa upp hade vi varit alldeles överlyckliga, som det är nu är det väldigt få vilket resulterar i att de får gå många kvällar istället.
 
Hjärtat kom hem också och han hade bäddat så fint när jag kom hem. Sånt gör en alldeles varm i hjärtat. Tyvärr blev denna dag inte riktigt så bra som vi hade tänkt. Efter att han varit upp på fjället på lunchdejt så ringer han och talar om att det är ett migränanfall på ingång. Bara att leta efter tabletter och stå standby ifall man måste möta upp. Nu ligger älskade och sover iaf och det är bara att hoppas det lättar till kvällen igen.
 
På söndag åker barnen till Stockholm på semester och som de har längtat. Det är så roligt att de ska få hälsa på sin syster och hennes kille igen för de blir så glada efteråt. Nu ska de ju få vara där en hel vecka vilket är underbart när man slipper tjatiga mamma. ;)
 
 
Denna tjusiga outfit fick prinsessan av Eva och Danne i julklapp. Stolt poserar hon framför kameran. <3
 
Nej nu ska jag ta och se om jag får ihop en båge till Ann-Marie så vi kan testa den ikväll.
 

Jobbig hals =(

Idag vaknade jag med en grumlig hals. Den gör inte ont men känns lite tjock. Jag tycker det är tråkigt och speciellt när man inte blir varken sjuk eller frisk, men eftersom man inte är sjuk så är det bara att fortsätta som vanligt. Jag ska ju vara ledig imorgon och på fredag så då kan man ju alltid hoppas att det går över.
 
Barnen har varit jätteduktiga när de har varit med på jobbet och Moa har lärt sig göra volter på studsmattan. Det är så kul att se deras framsteg även när de inte är småbarn längre. Ett litet barn har man ju alltid något nytt som händer men det håller i sig ett bra tag tycker jag. Min prins och prinsessa som har blivit så stora. <3
 
 
Ja de har ju roligt iaf. ;)
 
Längtar tills mitt hjärta kommer hem imorgon.
 
 
Jag älskar dig!!! <3

Slottet i Höknäs =)

Idag på lunchen var vi bjudna till Emma och Christoffer. De bjöd på härlig sallad med vitlöksdressing och till efterrätt var det fruktsallad. Mycket gott var det och ett välkommet avbrott i jobbet.
 
 
Det är underbar utsikt från huset och jag tycker det blir jättebra. Tack snälla ni för den fina lunchen. <3
 
Idag trodde jag nästan att de hade glömt bort mig på menigo för klockan var nästan fem innan varorna kom. Vi hade iofs diskuterat att det gick ju att lämna av våra saker på vägen ner ifall det var enklare men det blev väl lite sent för min smak. Nästa gång skulle han komma tidigare lovade han. Tur man har god hand med chaufförerna så man slipper sura miner. ;)
 
Imorgon ville Moa ta med sig badkläder så hon kunde bada med grodynglen. Ja det är tur att det finns dusch på jobbet så man slipper få hem vad som helst för lortungar... :P Hoppas att de inte har börjat gräva så pass att hon inte har något att göra. Jaja det löser sig.
 
Nu ska jag läsa de fyrtio sista sidorna i boken så jag slipper vara så orolig. ;) Sov gott allihop för det ska jag om än lite senare.

Brorsans lek med kameran.

Satt och letade bilder på saker som gjorts av mig för ett kommande inlägg och hittade en massa bilder som min bror tog vid jul om jag inte missminner mig.

Bjuder på en liten spexbild för att jag har sådan humor. ;)

RSS 2.0